Case: Holger og Ruth Hesses Mindefond

Eva Hesse Lundström, forkvinde og fondsadministrator for Holger og Ruth Hesses Mindefond, fortæller om, hvilke overvejelser fonden gjorde sig i forbindelse med overgangen til Grant Compass og om deres forventninger blev indfriet.

Holger og Ruth Hesses Mindefond
Stiftet: 1997
Årlige uddelinger: ca. 200.000 kr.
Formål: Yde støtte til forskning og udvikling inden for livreddende metoder og medico-teknologi i anæstesiologi og akutbehandling

 


 

Holger og Ruth Hesses Mindefond blev stiftet i 1997 med formålet at støtte forskning og udvikling inden for anæstesiologi og akutbehandling. Bestyrelsen består af fagpersoner og stifters familie, der alle arbejder næsten frivilligt. Før 2017 modtog fonden ansøgninger med posten og distribuerede, stadig med posten, til de enkelte bestyrelsesmedlemmer. I 2017 gik fonden over til at modtage ansøgningerne på email.

I 2020 besluttede Fonden at digitalisere hele ansøgningsprocessen i samarbejde med Grant Compass.

Formålet hermed var at:

  • Forenkle administration af ansøgninger
  • Forenkle det enkelte bestyrelsesmedlems forberedelse til mødet for udvælgelse af legatmodtagere
  • Skabe bedre overblik over ansøgere og derved forenkle udvælgelsesprocessen på bestyrelsesmødet

“Vi er en lille fond med en bestyrelse, som arbejder stort set frivilligt. Tidligere har vi printet alle ansøgningerne ud i fem eksemplarer og sendt til bestyrelsen. Nu vil jeg gerne give bestyrelsen et bedre overblik, så de kan fokusere på indholdet. Jo mindre bøvl jeg kan give dem, jo bedre” siger Eva Hesse Lundström, forkvinde og fondsadministrator i fonden.

Holger og Ruth Hesses Mindefond har nu været igennem den første digitaliserede ansøgningsproces. Trods bestyrelsens indledende bekymring for at miste overblikket, når alt er digitaliseret, er konklusionen klar:

“Vores mål med at digitalisere er blevet indfriet takket være systemet fra Grant Compass. Det har været meget nemmere at arbejde med, og bestyrelsen har haft en virkelig god oplevelse.”

Specielt under bestyrelsesmødet, hvor der besluttes, hvem der skal allokeres midler til, oplever Eva som fondsadministrator, at Grant Compass gør en forskel. Systemet gør det muligt at bevare overblikket og faciliterer en dynamisk diskussion om ansøgerne, da det er nemt at udvælge og fravælge ansøgere løbende.

Fordelene ved Grant Compass viser sig ikke kun under bestyrelsesmødet, men også i tiden op til.

“Som fondsadministrator har jeg sparet timevis af arbejde, og det er en stor gevinst, når man arbejder frivilligt. Derudover har jeg en idé om, at jo mere professionelle vi fremstår, des mere kvalificerede ansøgninger modtager vi. Og vi har helt klart set en forbedring i ansøgningerne, da Grant Compass har hjulpet os med at strukturere vores ansøgningsskema, som gør det lettere for ansøgeren at ramme plet.”

Nyt fra vores verden

Artikel, Case

Case: Ingeniør Valdemar Selmer Trane og Hustru, Elisa Tranes Fond

Advokatsekretær Maria Schnell fortæller om, hvad Grant Compass har betydet for ansøgningshåndteringen i Tranes Fond.

Artikel, Case

Case: Albani Fonden

Læs om Albani Fondens overvejelser i forbindelse digitaliseringen af deres ansøgningshåndtering.

Artikel

Walking the walk

The term 'dogfooding' has been around for years but realistically how do you do it and why is it desirable?

Introduktion til Grant Compass

At finde den rette løsning til fondsarbejdet er ofte ikke klaret på et øjeblik. Vi vil meget gerne svare på dine spørgsmål samt give dig en introduktion til Grant Compass. Skriv til os for at få svar på dine spørgsmål samt aftale en eventuel præsentation af vores løsning.

Du er også velkommen til at ringe på 61 77 92 30

Vi tales ved.
Tine Brodersen, Head of Customer Relations

hello@grantcompass.com